Tasarımlarımızdan

Workflow - Kolay iş akışı

Mutfakta iş planlaması

Mutfak işi aslında kendini tekrarlayan akışlardan oluşur. Henüz mutfağınız planlama aşamasındayken hangi gereçlere nerede ihtiyaç duyacağınızı önceden tasarlayın. Bu sayede işinizi yaparken kat etmeniz gereken mesafeleri kısaltabilirsiniz. Mutfak planlayıcınız ile bu tasarınızı paylaşın; çünkü anahtar kelime "ergonomi" dir.

Bulaşık makinesini boşaltma

Temiz bardak çanak hızlı bir şekilde ortada kalkar mı? İdeal bir şekilde doğrudan bulaşık makinesine yakın yerleştirirseniz kalkar.

Yemek hazırlama

Yemek hazırlarken ihtiyacınız olan her şeyi doğrudan ana tezgahın altına yerleştirin. Bu sayede bıçakları, yağı veya baharatları kolay erişilir saklayın.

İşinizi kolaylaştırmanın yolu: Mutfak alanları

Mutfak, yapılan tipik işler esas alınarak alanlara bölünebilir. Katedilen mesafeler kısalır. Ve ihtiyaç duyduğunuz eşyayı ihtiyaç duyduğunuz yerde saklarsınız.

Stoklama Alanı
"Stoklama" alanı

Stoklama alanına gıdalar istiflenir. Daha planlama esnasında kolay erişilir olmasına dikkat edilmesi, doğru bir yaklaşımdır.

Saklama Alanı
"Saklama" alanı

Saklama alanına çatal bıçaklar, tabaklar ve bardaklar konur. Bulaşık makinesinin bu alanın yakınına kurulması pratik bir kolaylık sağlar.

Yıkama Alanı
"Yıkama" alanı

"Islak alanın" merkezinde bulaşık makinesi ve eviye bulunur. Bulaşık fırçasının ve diğer yardımcıların burada saklanması iyidir.

Hazırlama Alanı
"Hazırlama" alanı

Yemek hazırlarken ihtiyaç duyulan tüm mutfak yardımcıları, pişirme ile yıkama alanlarının arasına konur. Derin çekmeceler sayesinde gerekli her eşya hem her an el altında hem de doğrudan çalışma tezgahının yanında olur.

Pişirme Alanı
"Pişirme" alanı

Doğru planlama, tencereler, tavalar ve pişirme gereçleri için saklama alanını ocağın yanında tasarlamaktır. Fırın tepsileri ve hamur işi gereçleri mümkün olduğunca fırına yakın yerleştirilir.

Her mutfakta olabilir: Optimal iş akışı

Her mutfakta, büyüklük ve şeklinden bağımsız, beş mutfak alanı bulunur. Stoklama, saklama, yıkama, hazırlama ve pişirme alanları saat yönünde sağ elini kullananlara göre düzenlenmiştir. Sol elini kullananlar? Onlar için bu düzen tam tersine işler.

Optimal iş akışı

"Eşyalara ne kadar kolay erişilirse işler o kadar aksamadan yürür. Tam çekişli çekmeceler, pratik iç bölmeler ile iyi bir düzen ve rahat bir görüş sağlar."

İyi bir erişim sağlamanın yolu

Kapaklar yerine çekmeceler ve kalkar kapaklar

Her şeye rahat bir görüş ve son derece kolay erişim sağlanabilir mi? Konforlu derin çekmeceler ve kalkar kapaklar ile eğilip bükülmek ve eşya aramak son buluyor.

Sırtınızı korur
Sırtınızı korur

Çekmeceler ergonomik bir avantaj sunar: Gereksiz yere eğilmek veya diz çökmek zorunda kalmazsınız. En arkada duran eşyalar bile, öndekilerin dışarı çıkarılmasına gerek olmadan bir bakışta bulunur.

Rahat erişim
Rahat erişim

Kalkar kapaklar, yukarı hareket ederek çalışma alanından çıkar ve tabak bardağa rahat erişim sağlar. İyi ve güvenli: Her pozisyonda durur ve böylece her iki el her zaman serbest kalır.

Tam çekişli çekmece
Tam çekişli çekmece

Tamamen dışarı çekilebilen çekmeceler ile tencere kapaklarınıza, erzaklarınıza veya saklama kaplarınıza, en arka köşede bile dursa optimal erişirsiniz.

Ergonomi seviyeleri
Ergonomi seviyeleri

Belirleyin: Neleri düzenli, sık veya nadir kullanıyorsunuz? Her şeyi doğru seviyeye yerleştirin. Ve zahmetli eğilip bükülmelerden ve uzanmalardan kurtulun.

İç bölmeler
İç bölmeler

İsteğe göre esnek yerleştirilebilen iç bölmeler, her çekmeceye düzen getirir. Bu sayede çatal bıçak takımını, erzakları veya küçük gereçleri derli toplu yerleştirebilir ve hep el altında tutabilirsiniz. İç bölümlendirme sistemlerinin, seçtiğiniz Blum çekmece sistemine göre farklı uygulamaları vardır. AMBIA-LINE ve ORGA-LINE hakkında bilgi edinin.

Mutfak yardımcıları

Pratik mutfak yardımcıları, mutfaktaki pek çok işi kolaylaştırıyor. Folyo kesici, bıçaklık, baharatlık ve tabaklığın ihtiyaç duyduğunuz anda hemen ihtiyaç duyduğunuz yerde olması büyük bir rahatlık sağlıyor.

Workflow - Kolay iş akışı için size tüyolar

BLUM'dan
Derleyen / Hazırlayan
Y.Çetin KOÇKAR
A.End Müh.